Sütimustra

18:30 – JFMK

Az EFKZ Gömb

Paulay Katalin, zenekarunk hegedűse egy újabb fantasztikus desszert receptjévelel örvendeztette meg Biatorbágy édesszájú közönségét. Együttműködő partnereink is elkészítették ezt a finomságot a recept alapján saját, különleges verzióban. Íme az Andrész-stílusú EFKZ Gömb, amelyet a vendégek megkóstolhattak a cukrászdában a fesztivál hetében.

Ez pedig a „családi” kiadás, melyet a Caffe Trevi készített.

A felhívásunk szerint azok, akik elkészítik és magukkal hozzák az EFKZ Gömböt a „Sütimustra” eseményre, egy rendkívül értékes és exkluzív CD-t kapnak jutalmul.
Íme a győztes:
És a győztes konyhatündér! Gratulálunk szeretettel, és köszönjük az lelkesedésedet.

Ezután mindenkit meghívtunk egy kóstolóra is, hogy ne csak beszéljünk az EFKZ gömbről.
Paulay Katalin lánya, Lakatos, Sára csellóművész is segített a sütemények kiosztásában, amelyek természetesen pillanatok alatt eltűntek.


Végül itt van a recept, hogy bárki elkészíthesse otthon a 2023-as II. EFKZ Művészeti Fesztivál hivatalos süteményét, az EFKZ gömböt.

Itt olvasható az EFKZ gömb receptje

———————————–

 

 

A 2022-es EFKZ szelet:

EFKZ szelet
Tészta:
6 db tojás
20 dkg darált mandula
 8 dkg cukor

 4 dkg kukoricakeményítő

Töltelék:
1,5 kg magozott (mirelit) meggy
15 dkg kukoricakeményítő
54 dkg cukor
 6 csomag vaníliáscukor
Máz:
20 dkg Ráma margarin
22 dkg porcukor
5 dkg holland kakaópor
2 evőkanál rózsavíz
Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a többi hozzávalót és 4 lapot sütünk belőle.
A keményítőhöz hozzákeverünk annyi meggylét, hogy sűrű pép legyen.
A töltelékhez a meggyet felfőzzük a cukorral, majd a keményítővel besűrítjük, majd hűlni hagyjuk.
A mázhoz a rámát felolvasztjuk (nem forraljuk!), majd beletesszük a többi hozzávalót.

Tűzről lehúzva homogén fényesre keverjük.

Sok sikert kívánunk a konyhában!

 

Copyright © 2024 Erkel Ferenc Kamarazenekar Egyesület