18:30 – JFMK
Zenekarunk hegedűművésze, Paulay Katalin fantasztikus sütemény-recepttel lepte meg Biatorbágy édesszájú közönségét.
A Művészeti Fesztivál Sütimustra nevű programjában pedig részletesen be is mutatta a finomság alapötletét, elkészítésének történetét, miközben EFKZ-s sztorikkal szórakoztatta a közönséget.
A Sütimustrán pillanatok alatt elfogyott ez édesség!
Szakértői vizsgálat alatt a különleges finomság.
Íme az EFKZ-süti hivatalos receptje, készítsétek el és süssetek bele sok szeretetet!
EFKZ szelet
Tészta:
6 db tojás
20 dkg darált mandula
8 dkg cukor
4 dkg kukoricakeményítő
Töltelék:
1,5 kg magozott (mirelit) meggy
15 dkg kukoricakeményítő
54 dkg cukor
6 csomag vaníliáscukor
Máz:
20 dkg Ráma margarin
22 dkg porcukor
5 dkg holland kakaópor
2 evőkanál rózsavíz
Elkészítés:
A tojásfehérjét habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a többi hozzávalót és 4 lapot sütünk belőle.
A keményítőhöz hozzákeverünk annyi meggylét, hogy sűrű pép legyen.
A töltelékhez a meggyet felfőzzük a cukorral, majd a keményítővel besűrítjük, majd hűlni hagyjuk.
A mázhoz a rámát felolvasztjuk (nem forraljuk!), majd beletesszük a többi hozzávalót.
Tűzről lehúzva homogén fényesre keverjük.
Sok sikert kívánunk a konyhában!
Egyébként keressétek az EFKZ-sütit a cukrászdákban!